Att köpa begagnade möbler och prylar är ett stort intresse för många. Såväl för inbitna samlare som för nybörjaren är det väldigt spännande att leta och hitta bland en mängd olika föremål som vart och ett har sin egen historia. Man vet aldrig vad man hittar. För den historieintresserade kan det vara väldigt intressant att hitta spår från svunna tider – vare sig det är fotografier, frimärken, artefakter eller en bit hantverkshistoria, och det kan kännas meningsfullt att få ta hand om en del av vår historia, vare sig det är moderna bruksföremål eller antika prydnadssaker.

Att köpa begagnade möbler och prylar är också en god investering för hemmet. Till skillnad från nytillverkade prylar och möbler, så tappar inte antikviteter i värde på samma sätt, utan kan till och med stiga i värde med tiden. Jämfört med att köpa nya serviser, möbler och mattor, så är det nästan alltid dessutom billigare att köpa antikviteter. Du får helt enkelt mer möbel för priset.

Om man betänker det lägre inköpspriset, och det potentiellt stigande eller bibehållna värdet, så är samlandet en god affär, som dessutom ger mycket nöje och mervärde för den som tycker att föremål är mer än bara föremål. De är små berättelser, samtalsämnen, och kan bära ett sentimentalt värde, minnen från särskilda platser och tider i livet som betyder så mycket mer än bara det materiella.

Oavsett om du samlar på modern design, funkisprylar, svensk keramik och glas eller antikt och kuriosa så vill vi hälsa dig varmt välkommen till oss!