Säng och kuddarDet stora intresset kring heminredning tycks ihållande. Det faktum att vi svenskar bor i ett land med ett varierande klimat kan tänkas bidra till att mycket fokus läggs på att skapa en trivsam och personlig hemmiljö. Med en växande marknad för bloggar kring inredning och livsstil är det många som inspireras att själva piffa upp i sina hem.

Sannolikt hänger detta ihop med att vi i allt större utsträckning visar upp våra hem via sociala medier. Att inreda sitt hem trivsamt är, oavsett drivkraft, något som höjer livskvaliteten. Något som blivit populärt är att plocka in inslag av vintage, antikviteter och second hand både i inredningen och i garderoben. Detta är en del av den miljömedvetna trenden att återbruka varor.

Bara fantasin sätter gränserna

Någonting som är populärt är till exempel att skaffa ett äldre rustikt bord och sedan duka det med porslin i modern stil. Det blir i regel väldigt fotovänligt och bjuder in till tankar om hur måltiderna kan ha sett ut vid det gamla bordet från förr. Att ha en fot kvar i våra rötter är någonting som lockar många.

En annan liknande idé för att använda antika möbler är att välja en gammal antik säng som ger en helt ny karaktär till ditt hem, men att bädda den med moderna kvalitativa sängkläder från The White Plot. Det finns ingen mening med att kompromissa med kvaliteten på sängkläderna bara för att sängen är antik. Låt det gamla möta det nya.

Håll inspirationen levande

Lyckligtvis finns det massor av inspiration online att ta till sig om hur du kan inreda med antika ting i kombination med nyare varor. Ett bra sätt att hålla sig inspirerad är att följa diverse bloggar för att se vad det dyker upp för nya spännande kreationer. Ett annat sätt kan vara att helt enkelt testa sig fram.

Avsätt en dag åt att ströva runt på loppisar eller besök en aktion för att hitta nya fynd från förr. Kanske springer du på den där antika sängen som skulle passa perfekt just hemma hos dig eller i sommarstugan eller sommartorpet som redan har den äldre prägeln över sig. Bädda med moderna sängkläder för att skapa den där rätta känslan.

Hitta en balans som passar dig

Oavsett i vilka rum du väljer att bjuda in ting från förr så är det viktigaste att du trivs i den miljö där du ska bo. Kanske vill du bara hänga upp några tavlor på gamla släktingar, använda porslin som gått i arv eller satsa på rustika möbler framför massproducerade. Kom ihåg att hitta den balans mellan gammalt och nytt som passar dig.